dimarts, 6 de març del 2012

L'any de la plaga




Títol: L’any de la Plaga
Autor: Marc Pastor
Editorial: La Magrana
368 pàgines
ISBN 9788482649887





Sinopsi: El Víctor Negro és un treballador social que coordina l'atenció a gent gran sense gaires recursos. Fa uns mesos que l'ha deixat la nòvia, i encara no ho ha acabat de pair. Aquest mes d'agost que s'ha de quedar a Barcelona, una sèrie d'esdeveniments insòlits farà que comenci a desviar l'atenció dels drames personals. Els seus

vells estan estranys, uns comenten que a les seves parelles els ha canviat la personalitat, d'altres han intentat suïcidar-se (i alguns ho han aconseguit). Passat l'estiu, ja res tornarà a ser com era abans.



Més tard del que hauríem volgut ens hem llegit “L’any de la Plaga” de Marc Pastor ( que van tenir a bé de regalar-nos). Història coneguda, que no amaga els seus referents ( Soy leyenda, Els lladres de cossos o El dia dels trífids). Compta amb dos al•licients importants pels lectors: ambientada a Barcelona (sempre fa gràcia reconèixer escenaris en una novel•la) i , en el meu cas, compartir molts referents culturals amb l’autor (generació culturalment dispersa) Els meus coneixements del gènere fantàstic no em permeten valorar si sorprèn als habituals del gènere i què aporta de nou (si és que aporta alguna cosa). El que si puc afirmar és que el llibre t’enganxa des de la primera pàgina i aconsegueix captar la teva atenció fins el final. I el devores en poc temps (i ho diu una amb seriosos problemes de ritme de lectura) Ja ho he dit més d’una vegada: No és tant el què t’expliquen si no el com.
A mi em sembla més que suficient.
Recomanat.

3 comentaris:

acolostico ha dit...

Todavía pendiente... Algún día caerá o pasará de largo nunca se sabe.

Marta ha dit...

La meva pila ja ha amenaçat amb prendre accions si l'engreixo gaire més...

Sonia ha dit...

Pendiente...fue un bonito e inesperado regalo de cumple :-)